Informace k Bambiriádě

V letošním roce se Šumperk opět může těšit, že se stane místem konáním Bambiriády 2014. Bambiriáda se koná jednou za rok ve všech krajích České republiky. Hlavním organizátorem je Česká rada dětí a mládeže. Smyslem Bambiriády je především nabídnout možnost aktivní prezentaci volnočasových organizací. V Šumperku se Bambiriáda uskuteční v termínu 23. do 25. května. Motto Bambiriády 2014 zní: Už nás znáte?…. V Jiráskových sadech (známých jako park u Barborky) se návštěvníci budou moci těšit na pestrou škálu nabídky volnočasových aktivit pro děti a mládež.

Doposud je přihlášeno více než deset organizací, které jsou připraveny na Bambiriádě prezentovat svoji činnost. „Bambiriáda je otevřena i dalším organizacím, oddílum skupinám a podobně. Pokud myšlenka Bambiriády oslovila další subjekty, které pracují s dětmi a mládeží ve volném čase, rádi je přivítáme na organizační schůzce, která se bude konat 22. dubna v Pionýrském centru v Šumperku,“ vyzývá za organizátory Bambiriády v Šumperku Veronika Šubrtová. Součástí programu Bambiriády budou také tradičně pódiová vystoupení. „Pokud byste chtěli vystupovat na Bambiriádě, tak vás také rádi přivítáme na organizační schůzce 22. dubna na stejném místě,“ dodává Šubrtová.

Organizátoři také hledají ty, kteří by chtěli tradiční celorepublikovou akci pro děti podpořit. „Chtěli bychom také oslovit případné sponzory, kteří by chtěli tuto akci podpořit finančně, materiálně či jiným způsobem. V neposlední řadě bychom chtěli oslovit zájemce, dobrovolníky, kteří by chtěli pomoci při zajištění Bambiriády a nabýt zajímavé zkušenosti. Pokud Vás nabídka oslovila, kontaktujte nás pomocí e-mailu bambiriada@centrum.cz,“ doplnila organizátorka.

Zdroj: www.rej.cz