Bambiriáda vypukne už tento pátek v zámeckém parku

IMG_9158

Dvacet devět organizací rozloží své stánky už tento pátek a sobotu v blanenském zámeckém parku. Každá z nich si připravila bohatý program pro děti i mládež, kteří si tak budou moci na vlastní kůži vyzkoušet nejrůznější aktivity. Prezentovat se budou nejen sportovní či výtvarné kroužky, ale také fankluby, kynologický klub nebo organizace pro maminky s dětmi.

“Každá z organizací bude mít pro děti i dospělé připravený nějaký program, který souvisí s jejich činností. Jednodušeji řečeno stolní tenisté budou hrát ping pong, baseballisti baseball, skauti si nachystali lukostřelbu a tak podobně,” vysvětlila mluvčí akce Marie Jahodová. Děti si tak budou moci vyzkoušet, jaká aktivita je baví a případně se mohou do dané organizace od září přihlásit. Bohatý program je připravený i na pódiu. Vystoupí různé taneční skupiny a připraveno je i několik koncertů různých hudebních žánrů. V pátek se představí například folkový Šnek a spol. nebo raper Joe Poem, v sobotu zase bluesové Try!(o).

Do zámeckého parku mohou návštěvníci nosit také nejrůznější dřevěné nebo plastové hračky a školní pomůcky. Vybrané věci budou poslány dětem ze sociálně slabších rodin. Po celou dobu programu budou probíhat i soutěže na pódiu nebo v Bambistanu, zaměřené především na letošní bambiriádní motto “Už nás znáte? Jsme zde (znovu) 25 let.”

Pro děti je nachystána také noční hra na motivy protiválečného odboje za druhé světové války. Sraz a registrace je v 18:00 na parkovišti u přehrady. Večerní program je nachystán i pro dospělé, kteří mohou v rámci Bambiriády navštívit věž kostela sv. Martina. Otevřená bude v pátek od osmi večer do půlnoci.

10320288_4082058186956_3910016727823616136_n