Bambiriáda v Blansku přilákala téměř 2000 návštěvníků

ANN_3852up

Dvacet osm organizací pro děti a mládež přestěhovalo tento pátek svou činnost do zámeckého parku. Představily se téměř dvou tisícům návštěvníků.

Blansko – Slunečné počasí, hry pro děti i mládež a bohatý program na podiu přilákali na druhou blanenskou Bambiriádu o dvě stě návštěvníků více než v loňském roce. Branami zámeckého parku jich prošlo skoro dva tisíce.

ANN_3797up„Zájem návštěvníků nás samozřejmě potěšil, všimli jsme si, že se děti vracely v pátek i v sobotu, což je super” řekl hlavní koordinátor celé akce Miroslav Martinek. Lidé se mohli v parku seznámit s činností dvaceti osmi regionálních organizací, které se prezentovali nejrůznějšími způsoby. Děti tak zkoušely střílet z luku, dávat první pomoc, odpalovat baseballové míčky, hrát stolní tenis nebo třeba skládat obrovské puzzle. Oblíbené bylo i malování na obličej nebo adrenalinová chůze po laně, natáhnutém nad zámeckým rybníčkem. Kdo chůzi nezvládl, osvěžil se ve studené vodě.

Kromě aktivit jednotlivých organizací mohli návštěvníci sledovat též program na podiu. Za dva dny vystoupilo hned několik hudebníků a tanečních skupin, prezentovali se také judisté, organizace pro maminky s dětmi nebo improvizovaná módní přehlídka. Důležitým bodem programu byly i takzvané Bambi scénky, které dětem přiblížily celorepublikové téma “Už nás znáte? Jsme zde (znovu) 25 let”. Dětem osvětlovaly především možnosti zábavy a kroužků nyní a před Sametovou revolucí.

„Za vedení Bambiriády bych rád poděkoval všem organizátorům, sponzorům a pomocným silám, kteří se na akci podíleli a zároveň všem účastníkům, kteří nám pomohli vytvořit pohodovou atmosféru celé akce. Doufám, že po letošním roce se Bambiráda v Blansku usídlí nadobro jako další tradiční akce,” vzkázal Martinek. V Blansku se Bambiriáda konala teprve podruhé, celorepublikově však má již šestnáctiletou tradici. Letos se konala v patnácti městech.