Účastníci

Provozuje sociální, zdravotnické a prorodinné služby. Organizuje volnočasové aktivity pro rodiny s dětmi mládež , širokou veřejnost a cizince.

Středisko Europe Direct nabízí informační služby týkající se dobrovolnictví, stáží či výměnných programů Evropské unie podporujících vzdělávání. Dále nabízí besedy, vzdělávací pořady či soutěže s tématikou Evropské unie a další služby. Středisko je součástí Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Sdružujeme majitele a přátele vozítek Velorex, pořádáme srazy, snažíme se o součástkovou základnu s možností oprav těchto vozítek, vydáváme časopisek VelorexKurýr

Výuka bojových sportů a sebeobrany

Zabýváme se hraním stolního tenisu, trénováním mládeže a pořádáním turnajů ve stolním tenisu.

Výstavba, provoz a údržba malé žel. Muzea v Blansku (ježkův most), historie železnice – doprovody výročních parních jizd v dobových kostýmech, modelová želenice, geocaching

Jsme kynologický klub Blansko, zabýváme se výcvikem psů, kategorie štěňat a kategorie dospělých psů. Jedná se o základní poslušnosti, všestranný výcvik a přípravu ke zkouškám ze sportovní kynologie. Také probíhají lekce skupiny tanec se psem.

Chrámový sbor kostela sv. Martina doprovází mše a různá setkání. Zpíváme na kulturních akcí města Blanska včetně vlastních koncertů. Vytváříme společenství a rodinnou atmosféru jako součást farnosti.

Jsme parta maminek, které pořádají sportovní, kulturní a společenské akce v Horní Lhotě pro děti, celé rodiny i seniory – výtvarné kroužky, cvičení, karneval, pálení čarodějnic, dětský den, den matek a rodin apod.

Naše NO CČSH mimo hlavní činnost uskutečňuje i sociální a tu naplňujeme v Klubu SLUNÍČKO pro matky s dětmi od 1 až 4 let a v KLUBU DOBRÉ ZPRÁVY- pro mladší školní věk. Oba jsou otevřeny veřejnosti.

Zaměření požarní útok začínáme z dětmi.

Pořádáním kulturních a společenských akcí pro děti i dospělé. Dále také hašením požárů a různými pracemi které dělají hasiči.

Skautské středisko Srdce na dlani dává prostor pro výchovu dětí, které zažívají tábory, skautské schůzky, či různé zážitkové akce.  To vše v duchu skautingu, spojeného s přírodou a pevnými hodnotami.

  • SM PLAVECKÁ ŠKOLA BLANSKO s.r.o.

Plavání pro základní a mateřské školy. Odpolední kurzy plavání pro předškolní a školní děti.

Baseballový a softballový oddíl s činností od roku 1988.

Dětský oddíl TK Tuláci Blansko je organizace s pětadvacetiletou tradicí sdružující děti i dospělé se zájmem o turistiku a pobyt v přírodě.

  • Trabant klub Blansko

Zabýváme se zachováním, opravami a renovacemi vozidel značky Trabant, výstavami pro veřejnost, pořádáním srazů v regionu Blansko.

Ulita Blansko je nezisková organizace – zájmový spolek dětí, mládeže i dospělých, kteří nemají rádi nudu a nemyslí jen na sebe. Všechen náš zisk jde na podporu dětí a mládeže, rozvoj jejich zájmové činnosti, na pořádání kulturních a společenských akcí apod. Veškerá naše činnost je založená na dobrovolnících, nemáme žádného stálého placeného zaměstnance.