Bambiriádní zprávy

zmenšené_B14

Hlavním pořadatelem Bambiriády 2014 ve Zlínském kraji je Spektrum – Krajská rada dětí a mládeže Zlínského kraje. Akce se konala ve Zlíně na náměstí Míru ve dnech 22. – 24. května 2014. Regionální záštity přijali v letošním roce MVDr. Stanislav Mišák – hejtman Zlínského kraje a MUDr. Miroslav Adámek – primátor statutárního města Zlína.

Bambiriádu slavnostně zahájili v pátek 23. května 2014 v 14 hodin zástupci Spektra – Krajské rady dětí a mládeže spolu s panem radním Zlínského kraje PaedDr. Petrem Navrátilem a panem náměstkem města Zlína Mgr. Miroslavem Kašným. Významnými regionálními sponzory akce jsou Magistrát města Zlína a společnost E.ON ČR, s.r.o.

V pátek 23. května v 15 hodin bylo připraveno vyhlášení celkových vítězů 3. ročníku a vítězů 5. kola soutěže Malá energetická akademie 2013 – 2014, kterou pro společnost  E.ON ČR pořádá ve Zlínském kraji Spektrum – Krajská rada dětí a mládeže Zlínského kraje. Vítězové v jednotlivých kategoriích vyhráli hodnotné věcné ceny. Soutěž je určena pro děti a mládež Jihočeského kraje, kraje Vysočina, Jihomoravského kraje a Zlínského kraje. Celá soutěž probíhá na webových stránkách www.energeticka-akademie.cz

Bambiriády 2014 ve Zlíně se aktivně zúčastnilo 30 spolků, středisek volného času a neformálních skupin mladých lidí.  Celkem bylo 3800 návštěvníků. S organizačním zajištěním akce pomáhali studenti z Gymnázia Zlín Lesní čtvrť, Gymnázia a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín a Parlamentu dětí a mládeže Zlínského kraje.

Bambiriáda byla i v letošním roce místem aktivní prezentace spolků, středisek volného času a neformálních skupin. Pro děti a mládež byla připravena přehlídka možností pro volný čas, nabídky letních táborů, pódiová vystoupení, skákací hrady, nafukovací hřiště, ukázka vojenské techniky, výroba trdelníků, losování o ceny na pódiu, žonglování, slageline, fyzikální pokusy, ukázky dalekohledů, pozorování Slunce, výuku tanců, jízda na tříkolkách, ukázku drobných terarijních zvířat, slalom na koloběžkách atd.

Hlavní pořadatel akce připravil na čtvrtek 22. května doprovodný program. Od 14.00 do 22.00 proběhly na náměstí Míru tyto aktivity: Olympiáda zlínských škol v orientačním běhu, prezentace a soutěž 9 sborů mladých hasičů, koncerty mládežnických kapel a ohnivá show skupiny mladých žonglérů. V soboru od 9.30 proběhla v parku u zámku ve Zlíně netradiční olympiáda.

Galerie k článku