Příjemné odpoledne na náchodské Bambiriádě

Příjemné osvěžení:)

Po vydařeném dopoledni, kdy se k nám na Bambiriádu přišly podívat školy a školky z Náchoda, jsme odpoledne přivítali další návštěvníky – tentokrát se na nás přišli podívat děti s rodiči i prarodiči. Odpolední program na podiu samozřejmě pokračoval – představily se nám kroužky, které realizuje SVČ Déčko Náchod. Jako první se představil kroužek Dramaťáček, který si pro nás připravil divadelní představení. Dále se přišli představit malí kytaristi, kteří nám zahráli, co vše se naučili během roku. Představil se nám také kroužek Poi-poi a Larp. Vystoupení na podiu zakončila ukázka bojového umění Capoeira. V 18.00 se konal ve Velkém sále Déčka taneční workshop s naší evropskou dobrovolnicí Raquel.

A teď už představení slibovaných organizací a jejich připravenému programu. Na Bambiriádě se kromě Duhy Bartoňka a SVČ Déčka Náchod, které zajišťují většinu atrakcí (létání na laně, vysoké lanové lávky, aktivity pro nejmenší, kavárna Fair trade, bitvy s nerfkami, keramika a výtvarný koutek, tlapíkárna), představily i další organizace. Velký úspěch měli Hasiči z Dolní Radechové, kteři nabízeli příjemné ochlazení v parném dni. Mateřské centrum stejně jako Klub Sun Hopsáček měli připravený poutavý program pro nejmenší. SVČ Bájo Česká Skalice si připravilo tvořivý koutek a čajovnu. Canisterapie byla připravena se svými pejsky ukázat návštěvníkům, co vše se dá s pejsky zvládnout a naučit. Pionýr poskytl možnost zastřílet si z paintballové zbraně. Klub Vánek měl připravenou prezentaci své činnosti. U stacionáře Cesta o.s. si mohli účastníci připravit a namíchat barevnou sůl do koupele. Ve střehu byla i Policie ČR a Armáda ČR, která ukazovala svou výstroj a výzbroj. Hvězdáři z Úpice umožňovaly se svými dalekohledy návštěvníkům podívat se daleko do Vesmíru a ve Kinosále měli připravenou poutavou prezentaci a přednášku o Sluneční soustavě.

Děkujeme všem, kteří se Bambiriády zúčastnili a budeme se těšit na pátek a na další návštěvníky, kteří si k nám určitě najdou cestu. Počasí nám přeje, tak toho pojďme využít;)

Galerie k článku