Tisková zpráva k Bambiriádě

Každý, kdo se aspoň trochu cítí být dítětem, může přijít od 23. do 25. května 2014 na louku před restauraci Koliba v ostravském Bělském lese. Koná se zde už šestnáctý ročník Bambiriády, akce, která kromě rozdávání radosti dětem zároveň slouží jako prezentace činnosti spolků dětí a mládeže a středisek volného času. Vstup je zdarma a návštěvníci se mohou blíže seznámit například s Armádou ČR, Divadlem loutek Ostrava, s Městskou policií Ostrava, s Junákem, Poseidonem nebo třeba se Salesiánským domem dětí a mládeže. Podívají se na ukázky činnosti v klubovnách či venkovních aktivit a potěší je vystoupení dětských a mládežnických souborů na pódiu.

V roce 2014 se Bambiriáda koná celkem v patnácti městech České republiky a hned čtyři města z toho patří do Moravskoslezského kraje: Ostrava, Krnov, Český Těšín a Třinec. O moravskoslezskou část Bambiriády se dlouhodobě stará Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje známá i pod zkratkou Radamok.

Návštěvníci, kteří by chtěli zažít i něco jiného než kmenovou část akce v ostravském Bělském lese, mohou využít doprovodný program Bambiriády, v jehož rámci výrazně zlevní nebo dokonce zcela zmizí vstupné například do Dolní oblasti Vítkovic, do Parku Landek, ostravského muzea nebo do Miniuni.

Ostravská Bambiriáda se spouští v pátek v deset hodin na pódiu v Bělském lese. Bližší informace najdete na www.bambiriada.cz/2014/ostrava.