D.O. opět na Bambiriádě

Jedno z vystoupení na letošní chrudimské Bambiriádě bude i koncert mladého a nadějného rappera. Přijďte se podívat v pátek 23. května od 14:00 na Pavla Dolanského alias D.O.

  1. Jak se jmenuješ a jak vznikla tvoje přezdívka? Vystupoval jsi také pod přezdívkou „Invec“? Jak vznikla ta a proč z ní nakonec sešlo?

Jmenuji se Pavel Dolanský a momentálně vystupuji pod pseudonymem DíOu. To vzniklo z počátečních písmen mého příjmení. Invec, kterou jsem používal dříve se mi nelíbila.

  1. Odkud jsi, kolik ti je a co děláš?

Narodil jsem se 24. 5. 1996 v Mostě. Momentálně bydlím ve Skutči. Je mi 16 a studuji SOU Plynárenské Pardubice, obor Mechanik plynových zařízení.

  1. Co na tvou tvorbu říká rodina?

Rodiče to dost překvapilo. Věděli, že nějaký písničky mám. Ale mamka slyšela jen jednu z těch prvních a tátu tahle hudba moc nezajímala. Až teď, když jsem jim vylíčil můj pokrok v hudbě, řekl jim o koncertech a o spolupráci s kluky po celé republice, tak najednou byli oba zvědaví na mojí tvorbu. Mamka se mi u toho rozbrečela a táta mě pyšně plácal po zádech, takže myslím, že dobrý. Sestra – ta jen tiše závidí a hejtuje mi každou novou věc, kterou vydám. Když jsem si v pokojíčku psal svoje první texty, tak se mi smála.

  1. Jak a kdy ses k hudbě dostal? Jaké byli tvé začátky?

Ve 13-ti letech jsem dostával pořád nějaký zarachy. A když jediný, co člověk může dělat, je ležet na posteli, čumět do stropu a poslouchat rádio, napadnou ho všelijaký věci. Já jsem vzal jednoduše tužku a začal jsem psát. Ze začátku to bylo jen tak, bez hudby, půl stránky keců, o tom, jak je život strašnej a jak za všechno můžou ostatní.. Vždycky jsem si vypsal pocity a šel jsem od toho.. Po nějakém čase mě to začalo bavit, začal jsem studovat rapery a určovat si takovou pofiderní strategii. Když jsem zjistil, že moje texty nezní jako ty z internetu a rádií, začal jsem se učit texty – třeba od Eminema. Do dneška umím Supermana. Začalo se mi líbit, jak to zní, a uvědomil jsem si, že s tímhle ven nemůžu. No a právě proto jsem začal psát ještě víc. Konečně jsem začal dopisovat texty. Časem ty texty dokonce začínali mít hlavu a patu. Pak jsem přešel k tomu, jak ty slova správně nacpat do hudby – a už to šlo! Jenže – trvalo mi to 3 roky. Dneska si spousta kluků myslí, že když si řeknou „Tak a teď začnu rapovat…“ tak ho všichni budou milovat. Všechno je to o času, který tomu věnuješ a hlavně o tom, jak moc to chceš!

  1. Máš i nějaké jiné koníčky než je nahrávání a psaní?

Sedm let jsem hrál fotbal, teď už na to nemám moc času už jen kvůli intru a hudbě. Ale zkusil jsem si první ligu v Chrudimi a Pardubicích, takže mám aspoň o čem povídat. Mám rád tanec, ale nemám na to čas.. Pomalu se začínám učit na bubny a až dodělám školu, tak bych se chtěl naučit i na kytaru.