Sobotní Bambiriáda byla ve znamení sluníčka a dobré nálady

Sobotní Bambiriáda byla ve znamení sluníčka. I sobota nabízela celou řadu vyžití a dobré zábavy. Na pódiu se představili mj. MC Máj, pistolnická show, Zumba kroužek M-tes, havajské tance, Danceline studio, trikové lasování či country tance. Děti i dospělé rozesmála, roztancovala i rozezpívala veselá taškařice klauna Huga a kouzlícího fakíra Petra Brauna. Velký ohlas také získalo Bezvadydivadlo se svým vystoupením Pes Baskervilský. Bambiriádu v sobotu navštívilo 2700 účastníků a všichni odcházeli s úsměvem na rtech. „Nejvíce se mi líbil klaun Hugo“ sdělila nám dětská návštěvnice akce.

Bambiriáda 2012 se připojuje k Evropskému roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. V této souvislosti vystoupily tanečnice ze souboru Trnky Brnky Rapšach, které o sobě tvrdí, že jejich věkový průměr je stejný jako nejvyšší povolená rychlost v obci. „Jejich elán a energii bychom jim všichni mohli závidět“ řekl po vystoupení, které sklidilo obrovský úspěch, jeden z diváků.

 Dopoledne proběhlo ocenění dobrovolníků Březové lístky. Oceněni byli dobrovolníci, kteří dlouhodobě pracují s dětmi. Nejvyšší ocenění obdržel Petr Novák, předseda Radambuku.  

Bambiriáda se také zapojila do sběru použitých baterií. Po celou dobu byl k dispozici stánek, kde návštěvníci mohli odevzdávat použité baterie. Záštitu nad akcí převzal Mgr. Petr Podhola, náměstek primátora Statutárního města České Budějovice, za jehož účasti se v sobotu uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků. Celkem se během Bambiriády v Českých Budějovicích nasbíralo 130,9 kg baterií.

V letošní Bambiriádě došlo k drobné organizační změně. Letos si již účastníci nevyzvedávají kartičky. Při příchodu účastníci obdrží krabičku na pastelky. Po splnění všech atrakcí a úkolů u jednotlivých stanovišť, tj. prezentujících se sdružení, obdrží účastník pastelku. Každé sdružení má jinou barvu pastelek a úkolem účastníků je naplnit krabičku všemi barvami. Následně jsou zařazeni do slosování. Losování o ceny se uskutečnilo v 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00. Sbírat pastelky a vyhrát tak zajímavé ceny můžete i v neděli. Losování se uskuteční v 11:00. V neděli ve 13 hodin bude Bambiriáda slavnostně zakončena závěrečným losováním cen.

Během Bambiriády byla vyhlášena soutěž Řekněme stop výtržnictví. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v neděli v 10:00 na hlavním pódiu. Kromě atrakcí, zábavy a možnosti vyhrát cenu se v neděli můžete těšit na Lakomou Barku, Danceline Studio, Monbeans, Sedmikrásky, Kateřinu Boškovou či vystoupení Move 21.

Přijďte s námi sbírat pastelky a vyhrát zajímavé ceny


 

Další informace lze nalézt na adrese   www.bambiriada.cz

Kontakt:

RADAMBUK – Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje,

Lannova 63, České Budějovice, mobil 775 644 101, info@radambuk.cz

V Českých Budějovicích dne 26. května 2012
Mediastan jihočeské Bambiriády

 

 

Dražba dřevěných hraček
Soutěž [kouzlo starých příběhů]

Místa konání 

Partneři 

Partneři fotosoutěže rajče babylon coody hotel-bavorsko alík staré hrady

Bambiriáda 2012

Tři dny dobrovolnických aktivit po celé ČR
banner