B
A
M
B
I
R
I
Á
D
A

2
0
0
1

 

  

B
A
M
B
I
R
I
Á
D
A

2
0
0
1

 

  

B
A
M
B
I
R
I
Á
D
A

2
0
0
1

 

  

B
A
M
B
I
R
I
Á
D
A

2
0
0
1

 

 

Liberec
výstaviště, přehrada Harcov
25. - 26. 05. 2001 (pá, so)
  možnosti pro volný čas    vstup zdarma 

Brněnská BambiriádaBudějovická BambiriádaChomutovská BambiriádaLiberecká BambiriádaLomnická BambiriádaBoleslavská BambiriádaOstravská BambiriádaPlzeňská BambiriádaPražská BambiriádaZlínská Bambiriáda

ČTYŘDENNÍ PREZENTACE SDRUŽENÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE


Generální partner

Hlavní mediální partner

Generali Pojišťovna, a.s.

Partner

Česká televize

Transgas, s. p.


Mediální partneři

   ČRo1 - Radiožurnál

   Deníky Bohemia

 Učitelské noviny


Záštity

Ing. Karel Březina
ministr vlády ČR a předseda Republikového výboru pro děti, mládež a rodinu

Ing. Jaroslav Tvrdík
ministr obrany

Mgr. Eduard Zeman
ministr školství, mládeže a tělovýchovy


Regionální záštity

Ing. Jiří Kittner
primátor města Liberce

Prof. RNDr. David Lukáš, CSc.
rektor
Technické univerzity v Liberci

Mgr. Soňa Paukrtová
senátorka Parlamentu ČR


Regionální mediální partneři

Kiss Radio 91,3 fm   Malé studio Liberec
ATLAS  


Regionální sponzoři

100Mega s.r.o.

Škoda Liberec, a.s.


Centrum Babylon Liberec

Nadace Škola hrou


Regionální partneři

Liberecké divadlo
Šindy
ZOO Liberec

Internet provider

KARPO Consulting, s.r.o.


Místní koordinátor

RADAMLK  
Rada dětí a mládeže
Libereckého kraje

Jiří Šmída
Ještědská 341,
460 08 Liberec 8
liberec@bambiriada.cz

 

   Bambiriáda 2001
© ČRDM 2001
info@bambiriada.cz

 
 

DOZVUKY A OZVĚNY:
Návštěvnost Bambiriády v Liberci

 
 

ZPRÁVY:
 SO
starší

 
 
BAMBIRIÁDA V LIBERCI
  práce na hrnčířském kruhu    zvířecí kamarádi    tábornické dovednosti    skoky na trampolíně    horolezecká stěna    soutěže    cyklistická dráha    pódiová a estrádní vystoupení  (Big Band z Jablonce nad Nisou, folkrocková Agonie z České Lípy)    šerm (Rytíři lužických hvozdů)    tanec z období třicetileté války    vodní záchranáři ČČK    MAXI hrátky     sportovní potápěči    informační panely a nástěnky    a další programy

podrobnosti k programu >>>

      pódiová vystopení - pátek >>>
      pódiová vystopení - sobota >>>

město Liberec

 
 
DOZVUKY A OZVĚNY BAMBIRIÁDA 2001 LIBEREC
  
Návštěvnost Bambiriády v Liberci 30. 05. 2001
Během dvou dnů, po které na libereckém výstavišti a přehradě Harcov kotvila pomyslná loď Bambiriády 2001, ji navštívilo 9 300 návštěvníků! Podrobná statistika návštěvnosti Bambiriády v jednotlivých městech ZDE >>>.

[Mediastan Praha]


 
 
KOHO BYLO MOŽNÉ NA BAMBIRIÁDĚ SPATŘIT
Akce se zúčastnilo vlastní aktivní prezentací sdružení a centra volného času (DDM, SVČ). Svoji činnost při pódiových vystoupeních představily skupiny, soubory, oddíly a kluby. Na akci se prezentovaly sdružení dětí a mládeže a střediska volného času (respektive Domy dětí a mládeže.
Mezi lákadla celé akce nepochybně patřila např. účast mistra světa ve skocích na trampolíně s praktickými ukázkami a možností vyzkoušení, mistři republiky v diskotancích (TAKT Liberec), tříhodinový folkový koncert (Duo Cis) či horolezecká stěna.
Asociace debatních klubů Asociace TOM ČR FoS ČR - Folklorní sdružení České republiky Junák - svaz skautů a skautek List 2000, o.p.s. Liberec Mládež Českého červeného kříže Pionýr ... a
dalších 32
>>>
    
KDO BAMBIRIÁDU V LIBERCI VYMYSLEL
Myšlenky uspořádat historicky první Bambiriádu v Liberci v roce 2001se ujala nově se formující Rada dětí a mládeže Libereckého kraje (RADAMLK). Iniciovala vznik organizačního štábu, který sestává ze zástupců organizací věnujících se práci s dětmi a mládeží v regionu Libereckého kraje. Osloveni a vyzváni k pomoci s přípravou akce byly všechny (počtem členů) velké dětské organizaci, většina z nich tuto výzvu i přijala.
 
DO LIBERCE, NEBO DO LOMNICE?

RADAMLK

Ve stejném termínu jako v Liberci probíhala (spolu s dalšími místy) akce Bambiriáda 2001 i v Lomnici nad Popelkou. Organizační štáby obou měst Libereckého kraje spolu úzce spolupracují.
 
LIBERECKÁ BAMBIRIÁDA V MÉDIÍCH
Cílem organizátorů Bambiriády je rovněž maximálně informovat o akci a vystavujících organizacích v médiích. Za tímto účelem byla zajištěna spolupráce s Českou televizí a Českým rozhlasem. Samozřejmostí jsou aktuální informace na internetových stránkách liberecké Bambiriády. Po oba dva dny Liberecké Bambiriády vysílalo přímo na Výstavišti dětské rádio Malé studio Liberec.
 
STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA
Akce je určena jak dětem jako představení možností aktivního využívání volného času, tak rodičům dětí jako inspirace a přehlídka nabídky oddílů, klubů a sdružení. Akce ze stejných důvodů navštíví i celé skupiny - školy a oddíly. Zde je navíc zajímavá možnost inspirace a navázání kontaktů pro vedoucí, učitele a vychovatele.
Liberecká Bambiriáda bude zaměřena na aktivní prezentaci volnočasových aktivit. Dětská sdružení, neziskové organizace a další subjekty se budou představovat návštěvníkům nejen prostřednictvím výstavních panelů, ale především ukázkami své činnosti.
Naším zájmem a předností akce je aktivita všech prezentací. U každé prezentace sdružení mají děti možnost vyzkoušet si představované aktivity a program na vlastní kůži. Děti tak sami mohou zjistit, co je nejvíce baví a zajímá a následně si vybrat pravidelnou aktivitu pro volný čas.
Vstup na akci je zdarma, navíc návštěvníci získají vstupenku-kartičku opravňující ke slevě nebo volnému vstupu do spolupracujících libereckých institucí.
 

BAMBIRIÁDA   1999  2000  2001